Aktuality |

Zimní grilování – Grilované špízy recept
Existuje však snadné řešení ve formě originálního grilovacího srubu, který je přímo určen pro zimní grilování a posezení s přáteli.
Na rozjezd naší zimní grilovací story si dejme něco jednoduchého
Grilované špízy
Pro 4 osoby budeme potřebovat
600 g libového vepřového masa (vepřové palce jsou dle mě nejlepší :-)
200 g uzenin (anglická slanina, kabanos, klobása)
2 cibule
Marináda:
olej
česnek
koření (doporučuji např. krkovička s česnekem)
Postup:
1. Připravíme si marinádu smícháním oleje, česneku a koření.
2. Omyté maso osušíme a nakrájíme na malé plátky.
3. Poté maso vložíme na pár hodin (nejméně 2) do připravené marinády.
4. Nakrájíme si uzeniny, cibuli a dle chuti můžeme doplnit o zeleninu (papriku, rajčata, lilek)
5. Na špejli postupně napichujeme jednotlivé ingredience.
6. Na rozpáleném grilu grilujeme špízy několik minut ze všech stran a pravidelně je potíráme zbylou marinádou.
Jako přílohu můžeme podávat např. rozpečené bagetky s bylinkovým máslem a grilovanou zeleninu.
Ať je teplo nebo zima v gril srubu je vždycky príma :-)