Aktuality

Zimní grilování – Grilované špízy recept

Zimní grilování – Grilované špízy recept

5.12.2017
Pokud patříte, stejně jako my, mezi milovníky grilování, je pro vás zimní období časem půstu. Pergola je pod sněhem a zahradní gril stojí vzorně uklizený v garáži.

Existuje však snadné řešení ve formě originálního grilovacího srubu, který je přímo určen pro zimní grilování a posezení s přáteli.

Na rozjezd naší zimní grilovací story si dejme něco jednoduchého

Grilované špízy

Pro 4 osoby budeme potřebovat

600 g libového vepřového masa (vepřové palce jsou dle mě nejlepší :-)
200 g uzenin (anglická slanina, kabanos, klobása)
2 cibule

Marináda:

olej
česnek
koření (doporučuji např. krkovička s česnekem)

Postup:

1. Připravíme si marinádu smícháním oleje, česneku a koření.
2. Omyté maso osušíme a nakrájíme na malé plátky.
3. Poté maso vložíme na pár hodin (nejméně 2) do připravené marinády.
4. Nakrájíme si uzeniny, cibuli a dle chuti můžeme doplnit o zeleninu (papriku, rajčata, lilek)
5. Na špejli postupně napichujeme jednotlivé ingredience.
6. Na rozpáleném grilu grilujeme špízy několik minut ze všech stran a pravidelně je potíráme zbylou marinádou.

Jako přílohu můžeme podávat např. rozpečené bagetky s bylinkovým máslem a grilovanou zeleninu.

Ať je teplo nebo zima v gril srubu je vždycky príma :-)

Produkty o kterých se mluví Podobné články
Jagg.cz Linkuj.cz

x